El Club


Història

El nostre club va néixer el 12 de maig de 1966, dia en què es va registrar a la Federació Catalana de Ciclisme. Es va crear mitjançant l'estructura del Club Deportiu Sant Joan Despí, fins llavors només de futbol. Però, aprofitant que s'estaven reorganitzant i es volia ampliar amb noves seccions esportives, es va decidir afegir una nova secció corresponent al ciclisme.

La Secció Ciclista va començar a caminar sota l'ombra protectora del Club de Futbol i sota el mateix equip directiu. Cebrià Benages, Francesc Calvet Puig, Jaume Baixas Codina, Joan Babot Mestres, José Campos Goya i Rogeli Farré Tort es consideren els primers caps de la Secció Ciclista.

Tanmateix, la bona harmonia entre els dirigents de la pilota i els ciclistes que s'encarregaven de la Secció Ciclista fent que aquesta avancés en el seu desenvolupament i creixement, va fer que es consideressin com a verdaders socis fundadors als següents ciclistes:

Jaume Mestres i Gelabert, impulsor directe de la creació de la secció i enllaç amb la junta del Club Deportiu. Salvador Pascual Bergalló, incansable voluntari en tasques socials de qualsevol ordre, gran aficionat i practicant ciclista. Bonaventura Bosch i Solà, hereu de la cultura ciclista llegada del seu pare com a cap d'organitzacions. Francesc Codorniu i Casals, enllaç generacional de l'abans i el després.

Aquests ciclistes acompanyats de voluntaris i practicants més joves van posar la pedra pionera del que més tard seria el Club Ciclista Sant Joan Despí.