Aparcaments i espais que n’afavoreixen l’accés:

Bicibox és una àmplia xarxa d’aparcaments segurs per a bicicletes privades, distribuïda pels diferents municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
Per la seva utilització, prèviament cal treure’s una targeta proveïda d’un xip identificador, encara que de moment el seu ús és gratuït, si no s’excedeix del temps límit establert. S’acostumen a trobar en els intercanviadors de transport públic i punts amb equipaments d’alta afluència.

BICIESTACIÓ BCN aparcament + botiga + taller
Situada a l'entrada de l'estació de FGC de Sarrià, ofereix un aparcament segur per 25€/mes en un rail o per 35€/mes en una guixeta. Les guixetes inclouen en el seu cost, endoll per recarregar de bicicletes elèctriques, en horari nocturn.


http://www.biciestaciobcn.com/

Situats un a l’Illa Diagonal i l’altre a Vilanova i la Geltrú, davant l'estació de Renfe, son pàrquings vigilats de bicicletes que a més promouen la inserció sociolaboral mitjançant la Fundació Formació i Treball. El projecte inclou també serveis de reparació i manteniment. (Capacitat per 685 bicicletes).

Segell de restaurants bars i botigues pro-bicicleta

La CCUB hem creat un distintiu que els identifica. Si veus un establiment comercial amb el distintiu AQUÍ#amicsdelabici, significa que et conviden a entrar acompanyat de la teva bicicleta, sense necessitat d'haver de deixar-la a casa o al carrer.

BICIBERG
Aparcament automatitzat per a bicicletes situat al barri de Poblenou Platja, al Pg. Garcia Fària cantonada amb Selva de Mar.
http://www.biceberg.es/
Ubicació

Video

CENTRE COMERCIAL SPLAU CORNELLÀ

L’aparcament esta situat en front de la porta nº 1 en el qual s’hi adverteix que no està vigilat, però l’emplaçament convida a pensar que és prou segur.

CENTRE COMERCIAL ESCLAT SANT JOAN DESPÍ

L’aparcament està situat dins el pàrquing subterrani per a clients, prop de l’entrada per la Ctra. Reial N-340. El model de suport no és el més segur del mercat, però al trobar-se dins mateix de l’establiment i el fet de que el recinte disposa de càmera de vigilància, dona una certa tranquil·litat

CLUB LÚDIC I ESPORTIU CENTRE COMERCIAL SÍ a Sant Ildefons (Cornellà)

ESCOLA SURIS a Cornellà
Aparcament tancat amb clau, disposa de 16 suports individuals amb capacitat per ampliar-los fins a 50.

http://educabici.bacc.cat/lescola-suris-de-cornella-de-llobregat-estrena-aparcaments-bici/    Lloguer i prèstec

BICING
El Bicing és el transport urbà basat en l’ús compartit de la bicicleta. Un servei senzill, pràctic i sostenible que pots utilitzar en els teus trajectes per la ciutat. Per anar on vulguis i quan vulguis, sense fums ni sorolls.

https://www.bicing.cat/

SJD BIKE
Botiga que disposa d’un servei de lloguer de bicicletes urbanes i també d’altre tipus.
Preus:
4 hores    1 dia     2 dies    1 setmana
   6 €          8 €        15 €         50 €

http://www.sjdbikes.com/

 


CLUB DELFOS
Situat a Cornellà, al costat de la passarel·la d’accés al riu, el club esportiu Delfos, des del maig de 2015 ofereix un servei de lloguer de bicicletes urbanes, que està disponible per a tothom. Poden utilitzar-se per passejar pel riu, però també circular per la ciutat. El seu preu és de 5 €/h, havent deixar un dipòsit de 20 €.

http://clubdelfos.es/    Subvencions

SUBVENCIÓ DE BICICLETES ELÈCTRIQUES PIMA Aire 4


El “Plan PIMA Aire 4” que depèn del “Ministerio de Agricultura, Alimentación y medio ambiente” del govern espanyol, entre d’altres mesures, preveu que les bicicletes elèctriques de pedaleig assistit amb bateria de liti, rebran un ajut de 200 euros per a la seva compra. El termini de vigència es va iniciar el dia 6 de març de 2014, fins que s'exhaureixin els fons destinats a aquest fi. (fons exhaurits)

 

 

SUBVENCIÓ DE BICICLETES ELÈCTRIQUES AMB


El Programa de Mobilitat Sostenible 2014‐2015 de l'AMB preveu la  subvenció per la compra de bicicletes elèctriques fins a un total de 1.000 unitats, amb una ajuda fixa de 250 € per bicicleta, durant el període 2014‐2015. Aquesta es du a terme mitjançant comerços que prèviament han signat un conveni de col·laboració amb l’AMB.
Conveni ampliat fins 2016.   Registre antirobatori

BICIREGISTRE
Els ajuntaments i la "Red de Ciudades por la Bicicleta" amb la col·laboració de la Dirección General de Tráfico, proporciona el Registre de bicicletes als ajuntaments que s’hagin adherit al projecte i que permet: Registrar la bicicleta a la base de dades, Identificar la bicicleta amb els adhesius que se't proporcionaran.
Cercar la bicicleta en cas de que desaparegui.
Recuperar la bicicleta tan bon punt la trobin les forces i cossos de seguretat.
 
http://www.biciregistro.es/cat/index.php


    Aprentatge

BiciEscola del Baix Llobregat

Escola per adults Parc Ciclista.

    Transport públic
  Transport Públic
 

Es pot viatjar amb la bicicleta, sempre i quan la capacitat al tramvia en aquell moment ho permeti. Cal evitar les hores punta. Hi ha espais reservats per la col·locació de les bicicletes a l’interior dels tramvies.

  Es poden transportar bicicletes, gratuïtament, sempre que l’ocupació dels trens no faci modificar aquesta condició
 

Al metro es permet l'accés de bicicletes els dissabtes, els diumenges i els dies festius, i tots els dies durant els mesos de juliol i agost. Els dies feiners de la resta de l'any, se'n permet l'accés de 5.00 a 7.00 h, de 9.30 a 17.00 h i des de les 20.30 h fins al tancament de les instal·lacions. Les bicicletes plegades degudament plegades es poden dur sense cap de les restriccions esmentades, sempre que no molestin la resta d’usuaris.

 

Al servei de rodalia s'admet el transport de bicicletes de dilluns a divendres de 10.00 a 15.00 hores i durant tot el dia el cap de setmana. Les bicicletes plegables es poden portar durant tot el dia, ja que es consideren equipatge de mà, sempre que no ocasionin molèsties a la resta de passatgers o desperfectes al mateix material ferroviari

  Per a aquells serveis que no s'estableixi un nombre màxim de bicicletes per tren, l'única limitació existent és que no suposi molèstia per a la resta dels viatgers.
En Mitja Distància Convencional i Ample Mètric (Mitja Distància) el preu del transport de la bicicleta és de 3 euros per a trajectes superiors a 100 quilòmetres. Per a recorreguts inferiors a 100 quilòmetres en aquests trens el cost del transport és de 0 €
  A l'autobús metropolità no és permès l'accés de bicicletes, llevat de les bicicletes plegables degudament plegades.
  A les 15 línies de la Xarxa Exprés de Catalunya, es poden carregar les bicicletes gratuïtament, que hauran d’anar a la bodega del vehicle, excepte quan es tracti de bicis plegables, que es podran transportar al mateix bus sempre i quan aquest admeti viatgers de peu. En tot cas, també es limita el nombre de bicicletes en cada vehicle, que no podran ser més de 5 a la bodega i més de 2 als busos. I només s’admetran bicis que estiguin en un estat de neteja correcte
  A les més de 700 línies Regulars concessionats per la Generalitat, es poden carregar les bicicletes gratuïtament, que hauran d’anar a la bodega del vehicle, excepte quan es tracti de bicis plegables,que es podran transportar al mateix bus sempre i quan aquest admeti viatgers de peu. En tot cas, també es limita el nombre de bicicletes en cada vehicle, que no podran ser més de 5 a la bodega i més de 2 als busos. I només s’admetran bicis que estiguin en un estat de neteja correcte.
     

    Assegurança

Assegurança

 

Sobre les assegurances primer de tot cal dir el següent; Una bona part d’assegurances de la llar que inclouen Responsabilitat Civil, entre les seves cobertures venen a dir una cosa semblant com que: “inclou qualsevol activitat realitzada pel prenedor de la pòlissa cònjuge i altres membres de la unitat familiar que convisquin amb el mateix, en la seva vida privada i qualsevol activitat que realitzin que no necessiti d'una assegurança específica per a tal activitat”. Com que per circular en bicicleta, no és obligatòria la contractació de cap assegurança, se’n desprèn que també hi queda coberta la RC i per tant si patim un accident mentre circulem amb bicicleta, tot i que no estigui especificat de manera concreta, els danys a tercers que poguem ocasionar, els tenim coberts en els termes i límits que marqui el nostre contracte.

AXA
Cobertures de responsabilitat civil a tercers, assistència en viatge, defensa i protecció jurídica, accidents personals, assistència personal i robatori i danys a la bicicleta.

 

https://www.axa.es/seguros-responsabilidad-civil-bicicleta-coberturas

 

MAPFRE BiciMás
Cobertures de responsabilitat civil, assistència en viatge, defensa jurídica, robatori i accident.

 

https://www.mapfre.es/seguros/particulares/viajes-ocio/seguros-bicicletas/bicimas-ciclistas/