Grup Jubilats Dijous


El grup Colla de Jubilatas "Dijous BTT" el formem uns 11 però normalment sortim 5 o 6. Ho fem els dijous a les 8h quan el dia és curt i a partir del mes de maig a les 7,30h. La tornada acostuma a ser sobre les 11h.

Els llocs on anem ho decidim quasi sempre a l'hora de sortir; els més freqüents son a la platja del Prat, rutes per el Parc agrari del Baix, al Pont de Diable, rutes pujant a Sant Ramon, rutes per Collserola...

La majoria de la colla vivim a Cornellà i ens trobem primer davant del centre comercial Llobregat Centre i després a la rotonda de l'Avinguda Barcelona amb el Carrer Major de Sant Joan Despí.

Les distàncies que fem van normalment entre els 40 i els 60 km.

Normalment fem la sortida i només parem a menjar un plàtan i tornem, però un cop al mes parem en algun bar i fem un bon esmorzar.

Ens agrada passar per camins normals preferiblement de terra i evitem trialeres i camins més complicats i amb trànsit.

Un cop l'any fem una sortida extraordinària de 3 dies o més del tipus Via verda de Tortosa a Alcañiz, Via verda de Ojos Negros-Sagunt, Rutes per Menorca, Rutes Per la Segarra i l?Anoia, Rutes pel Baix Empordà, Manresa-Berga...


Enguany hem fet una sortida extraordinària del 6 a l'11 de maig 2022: CAMÍ IGNASSIÀ sector Loyola-Zaragoza 382 km

Aquest any 5 membres del grup, amb el suport d'una furgoneta, hem fet 382 km en 6 dies seguint El Camí Ignasià (camí commemoratiu del que va fer Sant Ignasi l'any 1522) des de Loyola a Zaragoza. El proper any 2023 el volem completar fins al final a Manresa passant per Montserrat. Es un camí pensat inicialment per fer a peu, però també amb BTT.

Surt de Loyola (Azpeitia) Guipuzcoa travessa Alava, La Rioja, Navarra, Aragó i Catalunya.

Hem tingut sort i no ens a plogut cap dia. Els paisatges per on hem passat son magnífics, ens han respectat les avaries i les caigudes. Algunes etapes han estat esgotadores i algun tram no està molt ben senyalitzat, però en general si.

Alguns trams segueix el Camí de Santiago i El Camí de l'Ebre però en sentit contrari, està bastant senyalitzat amb unes fletxes de color taronja.