DEC└LEG DE BONES PR└CTIQUES

1. El món ens observa. El comportament individual mentre duem una bicicleta, ens afecta a tots com a col•lectiu ciclista i si ho fem lluint els colors del Club, ens repercuteix com a l’Entitat que representem.

 

2. Fem-ho bé. Coneguem, respectem i difonguem totes les normes de circulació que ens son d’aplicació en cada circumstància, així com les conductes respectuoses amb les persones i el medi ambient.

 

3. Primer, qui camina. Afavorim sempre la prioritat de pas als que caminen, tant per camins de muntanya com en qualsevol espai que estiguem compartint.

 

4. Som un vehicle. El compliment de les normes viàries i de civisme, farà que ens guanyem la confiança i el respecte de la resta d’usuaris.

 

5. Un mitjà net i un entorn net. El que conduïm és un vehicle no contaminant i la nostra conducta ha de ser tant o més respectuosa amb el medi ambient. Fem que no es noti per allà on hem passat.

 

6. Siguem visibles i previsibles. Fem que els altres usuaris ens vegin i siguem previsibles amb les nostres maniobres, mitjançant el llenguatge corporal i establint comunicació visual
i empàtica amb els que ens envolten.

 

7. Ocupem el nostre espai. Per les zones urbanes circularem principalment ocupant l’espai central del nostre carril. A diferència de les vies interurbanes, que ho farem pel voral, en cas de que sigui practicable o el més acostats a la dreta possible.

 

8. Cuidem la seguretat passiva. L’ús del casc, a banda de ser obligatori per a menors de 16 anys i en qualsevol cas que circulem per vies interurbanes, dur-lo posat ens protegeix
en tot moment i a més, dona una imatge exemplificadora. A la vegada que anar equipats
amb elements reflectants i llums, quan preveiem que fosquejarà.

 

9. La bicicleta a punt. Cal sortir amb la bicicleta revisada (Pneumàtics inflats, frens en condicions...). Si ens apartem de la ciutat, com a mínim durem prou aigua i elements per reparar una eventual punxada.

 

10. Transmetem valors. Promovem l’ús de la bicicleta en benefici de tothom.
Més persones amb bicicleta equival a més seguretat, més salut i menys contaminació. Fomentem la igualtat per a tots els col•lectius i reprovem qualsevol actitud discriminatòria.